petek, 25. maj 2012

SPECIALNA OLIMPIJADA SLOVENIJE 2012


SPECIALNA OLIMPIADA SLOVENIJE


"Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, 
naj bom pogumen v svojem poskusu."


V torek, 22. maja 2012 so v Domžalah potekale 19. regijske igre Specialne olimpiade ljubljansko – dolenjske regije. Organizator letošnjih iger je bila OŠ Roje.
Poglavitni namen iger SOS je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Poudarek je na združevanju športnih, socialnih in kulturnih aktivnosti.

Iger smo se udeležili tudi uporabniki in zaposleni VDC Vrhnika in VDC Idrija. Projekt Specialne olimpiade je znotraj VDC Vrhnika vodil in organiziral g. Matej Poličnik. Celoletni treningi pod vodstvom g. Nejca Dimnika (VDC Vrhnika) in g. Andreja Krapeža (VDC Idrija) so pripeljali do zavidljivih rezultatov naših uporabnikov. Polni energije in tekmovalnega vzdušja so se pomerili v naslednjih disciplinah: atletika – moški in ženske; tekmovanja z žogo – elementi košarke in namizni tenis. 30 udeležencev iz VDC Vrhnika je doseglo 12 zlatih medalj, 4 srebrne in 11 bronastih!

Po osrednjem tekmovalnem delu in podelitvi medalj je sledilo kosilo ter zabava ob živi glasbi. Polni vtisov in veselja zaradi dobrih rezultatov smo se odpravili nazaj proti domu.


Zapisale: 
Alenka in Anja

Ni komentarjev:

Objavite komentar