sreda, 24. oktober 2012

VDC Vrhnika - Potepanje po Ljubljani



VDC VRHNIKA - POTEPANJE PO LJUBLJANI

Bil je dan kot nalašč za naš potep. Jutranji sončni žarki so nam vlili še več energije in polni pustolovskega duha smo se odpravili na pot. Zbralo se nas je kar lepo število, za cel avtobus. Uporabniki Varstveno delovnega centra Vrhnika in njihovi spremljevalci smo se tako odpravili v prebujajočo se Ljubljano.
Ob prihodu v Ljubljano smo ubrali pot čez Kongresni trg do Prešernovega spomenika in naprej v stari del mesta. Kot se za jutro spodobi, smo si najprej privoščili kavico. Pa ne kjerkoli. Obiskali smo na novo odprto gostilnico naših kolegov iz CUDV Dolfke Boštjančič, Druga violina, kjer so nas toplo sprejeli. 



 Ko smo se dodobra prebudili, smo se sprehodili mimo magistrata na ljubljansko tržnico, kjer so se naši čuti naužili prijetnih vonjav in raznovrstnih barv. In prispeli smo do vzpenjače na Ljubljanski grad. Za večino od nas je bila to nova izkušnja. Med vzpenjanjem smo najprej opazovali strehe hiš, kmalu pa se nam je odprl pogled nad širno Ljubljano. Povzpeli smo se tudi na obzidje gradu in v daljavi opazovali avte, ki so bili čisto majceni, vlake na železniški postaji in stolpnice. 


Da se je bližal čas kosila, so nas opozarjali godrnjavčki v naših trebuščkih. Pred odhodom iz centra mesta pa nas je pozdravil tudi Martin Krpan na pročelju Lutkovnega gledališča. Odpeljali smo se na kosilo.
To pa še ni vse. Za konec smo si v Koloseju ogledali še film Madagaskar 3, kjer smo se pošteno nasmejali cirkuškim vragolijam pogumnega leva Aleša, čudaške zebre Martin, boječe žirafe Milke in odločnega povodnega konja Slavka. 

Ta dan je bil za nas lep, drugačen od našega vsakdana. To so potrdili zadovoljni nasmehi na naših obrazih.
Ob tej priložnosti se zahvaljujem Društvu Sožitje Vrhnika, ki nam je potepanje po Ljubljani omogočilo. Zahvala pa gre seveda tudi vsem sodelavcem, ki so prispevali, da je bil ta dan za vse nas nekaj posebnega. Preprosto lep!




Šajn Alenka
Vodja VDC Vrhnika






Ni komentarjev:

Objavite komentar