četrtek, 24. maj 2012

ŽIVLJENJE JE KOŠARKA


''Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi. S to prelepo mislijo Nejca Zaplotnika se uporabniki in zaposleni VDC Vrhnika-Idrija vključujemo v projekt Življenje je košarka. Prepričani smo, da smo našli pravo pot, ko smo se odzvali povabilu pobudnikom projekta in vanj povabili tudi Osnovno šolo Idrija. Zavedamo se, da so to majhni koraki, ki pa so zelo pomembni pri integraciji oseb z posebnimi potrebami v lokalno okolje.''
Andrej Krapež, VDC Idrija


 

"Življenje je košarka" je dobrodelni projekt, katerega idejni vodji sta Boštjan Nachbar in Siniša Drobnjak. Z njima se je povezal naš idrijski sodelavec Andrej Krapež, ki je skozi leto 2012 koordiniral projekt in spremljal uporabnike na treningih. 


Košarka predstavlja igro, pa tudi učenje ali celo način življenja.  

Dobro počutje je velikokrat najboljše zdravilo za marsikatere ovire, s katerimi se soočamo.


 

Namen projekta je spodbujati integracijo oseb z motnjami v duševnem razvoju v sodobno družbo, jih vključiti v sodoben in strokoven program gibalnih dejavnosti in jim omogočiti odlično priložnost za širjenje njihove socialne mreže.


Treningov v Idriji so se udeležili tudi fantje iz VDC Vrhnika: Malacko Simon, Jure Vidic, Mravlje Avguštin, Vovk Robi, Marko Petrovčič. Tam so se srečevali in trenirali s kolegi in kolegicami iz VDC Idrija in OŠ Idrija.

Vtisi sodelujočih:
Robi: Najprej smo imeli različne vaje z žogami, tekmovali smo v metanju žoge na koš, igrali smo košarko. Trenirali smo z VDC Idrija in Oš Idrija. Želel bi si, da bi bili treningi večkrat na mesec.
Jure: Metali smo na koš, podajali, trenirali smo.
Gusti: Dobr je blo. Košarka je najboljš.


Treningi so se za letošnje leto zaključili, udeležence čaka še gostovanje na revijalni tekmi v Kopru, ki bo 26.junija v sklopu košarkarskega kampa Boki Nachbar.


Pripravili: 
Alenka in Anja


Ni komentarjev:

Objavite komentar