sreda, 20. junij 2012

VIPAVA, 2012


Naše doživljanje
16. POLETNIH DRŽAVNIH IGER SPECIALNE OLIMPIJADE
v Vipavi

Od petka do nedelje (8.6.-10.6.) smo se iz VDC Vrhnika udeležili 16. poletnih državnih iger Specialne olimpijade Slovenije v Vipavi. Naš VDC so ponosno zastopali atleti Jerina Helena, Šebenik Tina, Avguštin Mravlje in Robi Vovk. Skupno je bilo prijavljenih 270 tekmovalcev iz vse Slovenije, sodelovali pa sta tudi ekipi iz Hrvaške in Italije. Tekmovalci so tekmovali v devetih disciplinah: atletiki, plavanju, kolesarstvu, balinanju, elementih košarke, namiznem tenisu, nogometu in judu.

Po prihodu v Olimpijsko vas in po urejenih formalnostih smo imeli najprej kosilo. Po kosilu smo imeli povorko skozi mesto in krajšo slovesnost na trgu v središču mesta. Zvečer smo se odpeljali v Ajdovščino, na uradno slovesno otvoritev iger. Otvoritev je bila prekrasna, polna prečudovitih nastopov. Olimpijski ogenj je v spremstvu tekmovalke iz CIRIUS Vipava prižgal naš olimpionik Jure Franko. Po slovesnosti je sledila večerja in zabava z ansamblom.

In že je prišlo jutro. Spali smo v vojašnici Vipava in zelo hitro je bila ura 6.15, ko smo vstali. Po zajtrku smo se odpravili vsak na svoja tekmovališča: od Vipave pa vse do Gorice v Italiji. Mi smo se odpeljali na atletski stadion v Novo Gorico, kjer so bile prvi dan kvalifikacije za nedeljsko tekmovanje. Kvalifikacije so potekale v zelo slabem vremenu, vendar se nismo dali.


 Po vrnitvi v olimpijsko vas so popoldne sledile razne aktivnosti in pogostitve v šotoru. Naša ekipa se je udeležila predstavitve poklica vojaka v slovenski vojski, ogledali smo si vojaški muzej, vozili smo se s starodobnimi vozili, jedli češnje in domače slaščice, ki so jih spekle kmečke žene, Tina je šla k frizerju, da se je polepšala za večerni ples v diskoteki Vertigo v Ajdovščini. Cel čas so potekale tudi karaoke. Večer je prehitro minil.



Prišla je nedelja in s tem zadnji del tekmovanja. Čutilo se je malo nervoze, vendar smo jo zelo hitro premagali. Dan je bil lep, kot nalašč za tekmovanje. Zelo hitro je prišel čas, ko se je bilo potrebno dokazati na tekmovališču in z veseljem moram povedati, da smo bili odlični!

Avguštin je v teku na 100m osvojil 1.mesto
Helena je v teku na 100m  osvojil 3.mesto
Tina je v teku na 100m osvojil  2.mesto
Robi je v teku na 200m osvojil 2.mesto
Vsi skupaj pa so v štafeti 4x100m osvojili odlično 3.mesto.





Po tekmovanju smo se vsi polni veselja in zadovoljstva odpeljali nazaj v Vipavo na kosilo in krajšo zaključno slovesnost. Na koncu nas je zopet presenetila ploha, vendar tokrat ni z neba padal dež! Z aviona, ki nas je preletaval, so deževali…. bonbončki!
Zastavo SOS je prevzela OŠ Gustava Šiliha iz Maribora, ki bo naslednji organizator 17. poletnih iger 2014.
Domov smo se vrnili pozno popoldne polni lepih vtisov!



Zapisal: Matej Poličnik 
Oblikovala: Šajn Alenka

Ni komentarjev:

Objavite komentar